Χρήσιμα Applications για τους Mικρούς Mαθητές της Αγγλικής Γλώσσας

Χρήσιμα Applications για τους Mικρούς Mαθητές της Αγγλικής Γλώσσας

Ο Τζώρτζ Μπέρναρντ Σω είχε πει κάποτε πως “Αυτό που θέλουμε είναι να δούμε το παιδί να κυνηγά τη γνώση και όχι η γνώση να κυνηγά το παιδί”. Οι τεχνολογικές εξελίξεις της εποχής μας έχουν βοηθήσει σημαντικά σ’ αυτό το “κυνήγι” δημιουργώντας εφαρμογές-τα γνωστά σε όλους μας applications-που προσφέρουν τη γνώση στον μαθητή σε ένα όμορφο, γυαλιστερό περιτύλιγμα. Τα applications, με τα έξυπνα βιντεάκια και τα διασκεδαστικά παιχνίδια τους, δημιούργησαν την επιθυμία στο παιδί να ανακαλύψει, ασυναίσθητα, τη γνώση από μόνο του. Το ακόλουθο άρθρο προτείνει εφαρμογές, ιδανικές  για smart phones και tablets, οι οποίες μέσω διάφορων δραστηριοτήτων βοηθούν τους μαθητές μικρής ηλικίας να γνωρίσουν σταδιακά και διασκεδαστικά τον κόσμο της Αγγλικής γλώσσας.

  1. ToDo Telling Time

todo

Application ιδανικό για όσα παιδιά δυσκολεύονται με λεξιλόγιο που σχετίζεται με τον χρόνο. Περιλαμβάνει διάφορες ασκήσεις και δραστηριότητες οι οποίες όχι μόνο βοηθούν το παιδί στην εξάσκηση της ώρας , αλλά και παιχνίδια που σχετίζονται με τις μέρες της εβδομάδας και τους μήνες.

  1. Cricket Kids: Opposites

crickets

Τα παιδιά σας θα αγαπήσουν το Crickets Kids καθώς περιλαμβάνει ευρηματικούς και διασκεδαστικούς τρόπους για να μάθουν αντίθετες λέξεις. Κάθε ζευγάρι λέξεων συνοδεύεται από αστείες εικόνες που προσελκύουν το ενδιαφέρον των παιδιών. Τα παιδιά ακούνε πως προφέρονται οι λέξεις και ταυτόχρονα τις διαβάζουν. Οι δημιουργοί του application έχουν συμπεριλάβει επίσης τρόπους για να παίζει το παιδί με κάθε ζευγάρι λέξεων χρησιμοποιώντας το μικρόφωνο ή την κάμερα.

  1. iDiary for Kids

idiary

Ένα διαδραστικό ημερολόγιο στο οποίο τα παιδιά μπορούν να γράφουν καθημερινά. Το ενδιαφέρον κομμάτι αυτής της εφαρμογής είναι πως τα παιδιά μπορούν να γράψουν λίγα λόγια για την ημέρα τους, αλλά ταυτόχρονα να εμπλουτίσουν την κάθε “σελίδα” με αυτοκόλλητα και δικά τους σχέδια. Μπορούν ακόμη να προσθέσουν και μια φωτογραφία που βγάλανε σχετική με ένα σημαντικό γεγονός που τους συνέβηκε. Με αυτή την εφαρμογή τα παιδιά θα μπορούν να εξασκούν την ορθογραφία τους και θα αρχίσουν σταδιακά να αποκτούν άνεση με την παραγωγή του γραπτού λόγου. Όπως όλοι ξέρουμε η έκθεση είναι κάτι που κουράζει τους μαθητές όλων των ηλικών και αυτό το application προσφέρει ένα διασκεδαστικό τρόπο για να αγαπήσουν τα παιδιά από μικρή ηλικία το γράψιμο.

  1. Spellyfish Phonics-Short A Words

spellyfish
Το application αυτό προσφέρει την ευκαιρία στους μικρούς μαθητές της Αγγλικής γλώσσας να εξασκήσουν το λεξιλόγιο τους και την προφορά τους. Με μια σειρά από ευφάνταστα παιχνίδια το παιδί μαθαίνει πως προφέρονται και πως γράφονται Αγγλικές λέξεις. Η εφαρμογή αυτή είναι ιδανική για μικρά παιδιά που τώρα ξεκινούν να μαθαίνουν ανάγνωση στα Αγγλικά.

  1. Words That Go With Richard Scarry’s Busytown Cars

busytown

Tα μικρά παιδιά θα ενθουσιαστούν με τα παράξενα οχήματα που εμφανίζονται σε αυτή την εφαμοργή. Οι παίχτες παρακολουθούν αστεία οχήματα, όπως ένα όχημα-παπούτσι ή ένα όχημα-μπανάνα, να σταματούν στα φώτα τροχαίας. Για να προχωρήσει το όχημα πρέπει να τοποθετηθούν στη σωστή σειρά τα γράμματα και να σχηματιστεί η λέξη. Διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό, αυτό το application σίγουρα θα ενθουσιάσει τους μικρούς μας φίλους.

  1. PlayCorner TV

playcorner

Αυτή η εφαρμογή περιλαμβάνει μια συλλογή από εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά βιντεάκια για τους μικρούς μας φίλους. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι πως τα παιδιά δεν χρειάζεται  να επισκεφθούν το YouTube, που κάποιες φορές μπορεί να περιλαμβάνει υλικό ακατάλληλο για μικρές ηλικίες. Έτσι οι γονείς μπορούν να είναι ήσυχοι πως το παιδί τους θα παρακολουθεί βιντεάκια τα οποία σχετίζονται με τα ζώα, τα χρώματα και τον καιρό χωρίς κανένα κίνδυνο.

  1. Farm Animals: Learn and Colour

farmanimals

Το συγκεκριμένο application βοηθά τα παιδιά να μάθουν λεξιλόγιο σχετικά με τα ζώα που ζουν στην φάρμα. Μπορούν να ακούσουν τους ήχουν των ζωών, να μάθουν πως λέγεται στα Αγγλικά η αγελάδα και να εξασκήσουν ακόμή και το λεξιλόγιο των χρωμάτων ζωγραφίζοντας με ότι χρώμα θέλουν το αγαπημένο τους ζώο.

Καλή Διασκέδαση!

33