Τα Καλύτερα Πανεπιστήμια του Κόσμου για το 2019

Τα Καλύτερα Πανεπιστήμια του Κόσμου για το 2019

Στις 6 Ιουνίου δημοσιεύθηκε η ετήσια κατάταξη World University Rankings της QS, η οποία περιλαμβάνει τα 1.000 κορυφαία Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα παγκοσμίως. H QS World University Rankings θεωρείται ως μια από τις τρεις κατατάξεις πανεπιστημίων με το μεγαλύτερο κύρος και η αξιολόγηση τους βασίζεται πάνω σε αυστηρά κριτήρια, όπως η διδασκαλία, η ερευνητική δραστηριότητα, ο διεθνής χαρακτήρας του πανεπιστημίου και η φήμη του, τόσο στον χώρο της αγοράς όσο και στον ακαδημαϊκό χώρο. Για τη φετινή χρονιά αξιολογήθηκαν 4.700 πανεπιστήμια από 85 χώρες παγκοσμίως.

 

Για φέτος, οι Η.Π.Α. έχουν κατακτήσει τις 4 πρώτες θέσεις, με το MIT (Massachusetts Institute of Technology) να παίρνει την πρώτη θέση. Το Stanford University, το Harvard University και το California Institute of Technology (Caltech) βρίσκονται στη δεύτερη, τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

 

Παρόλο που τα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου δεν κατάφεραν να “κλειδώσουν” τις πρώτες θέσεις, εξακολουθούν να κυριαρχούν στη λίστα και αυτή τη χρονιά, με 4 πανεπιστήμια: το πανεπιστήμιο του Oxford έχει καταλάβει την πέμπτη θέση, αφήνοντας στην έκτη θέση τον αιώνιο του “αντίπαλο”, το πανεπιστήμιο του Cambridge, το οποίο για φέτος βρίσκεται στην έκτη θέση.

 

Σημαντικό είναι επίσης να αναφέρουμε πως τα πανεπιστήμια της Ασίας έχουν σημειώσει σημαντική άνοδο, αφού τρία ασιατικά πανεπιστήμια κατάφεραν να λάβουν μια θέση στα 20 καλύτερα Πανεπιστήμια της κατάταξης. Συγκεκριμένα, το National University of Singapore βρίσκεται στην 11η θέση, το Πανεπιστήμιο Nanyang (Σιγκαπούρη) στην 12η θέση και το Tsinghua University (Κίνα) στην 17η.

Δείτε τα top 10 πανεπιστήμια του κόσμου σύμφωνα με την QS World University Rankings

  1. Massachusetts Institute of Technology (United States)
  2. Stanford University (United States)
  3. Harvard University (United States)
  4. California Institute of Technology (United States)
  5. University of Oxford (United Kingdom)
  6. University of Cambridge (United Kingdom)
  7. ETH Zurich – Swiss Federal Institute of Technology Zurich (Switzerland)
  8. Imperial College London (United Kingdom)
  9. University of Chicago (United States)
  10. University College London (United Kingdom)

 

Δείτε αναλυτικά την κατάταξη των 1.000 καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου εδώ: https://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2019